Serie di libri Religion and Transformation

Fondato: 2012

Curatori: Kurt Appel, Christian Danz, Isabella Guanzini (invece di Angelika Walser) Richard Potz, Sieglinde Rosenberger

Casa editrice: Vienna University Press/Vandenhoek & Ruprecht university press (V&R unipress)

Unterwegs zu einer neuen "Zivilisation geteilter Genügsamkeit"

Sebastian Pittl/Gunter Prüller-Jagenteufel (Curatori)

Volume 11 (2016)

Europa mit oder ohne Religion? II Der Beitrag der Religion zum gegenwärtigen und künftigen Europa

Kurt Appel/Isabella Guanzini (Curatori)

Volume 10 (2016)

Religion im Wandel. Transformation religiöser Gemeinschaften in Europa durch Migration - interdisziplinäre Perspektiven

Regina Polak/Wolfram Reiss (Curatori)

Volume 9 (2014)

Europa mit oder ohne Religion. Der Beitrag der Religion zum gegenwärtigen und künftigen Europa

Kurt Appel/Isabella Guanzini/Angelika Walser (Curatori)

Volume 8 (2014)

Religion in der Moderne. Philosophische Erkundungen

Hans Schelkshorn/Friedrich Wolfram/Rudolf Langthaler (Curatori)

Volume 7 (2014)

Religion in der Moderne. Religionsphilosophische Beiträge zu einer aktuellen Debatte

Rudolf Langthaler/Christopher Meiller/Kurt Appel (Curatori)

Volume 6 (2013)

Menschwerdung und Schwächung. Annäherung an ein Gespräch mit Gianni Vattimo

Jakob Deibl (Curatore)

Volume 5 (2013)

Constructs of Meaning and Religious Transformation. Current Issues in the Psychology of Religion

Herman Westerink (Curatore)

Volume 4 (2013)

One of the major trends in the psychology of religion is the growing interest in religious and spiritual meaning making in relation to religious and spiritual transformation processes, notably as the aftermath of traumatic experiences and in situations of crisis, stress or disease when personal well-being is at stake and coping activities and skills are enhanced. This volume covers this broad and complex area of interrelated issues. The contributions focus on religious and spiritual meaning making and transformation. They do not compose an integrated perspective on religious meaning making and transformation processes. Rather, this volume assembles and presents the current state of research on this complex of issues. Thus it not only provides an excellent overview of the psychological study of constructs of meaning and religious transformation, but also contributes to our knowledge of contemporary religious life in the context of socio-cultural transformation processes (pluralisation, globalization).

Religion und Gemeinschaft. Die Frage der Integration aus christlicher und muslimischer Perspektive

Martin Rothgangel/Ednan Aslan/Martin Jäggle (Curatori)

Volume 3 (2012)

Religion übersetzen. Übersetzung und Textrezeption als Transformationsphänomene von Religion